maandag 16 februari 2009

OPROEP!

We zoeken ouders, leerkrachten, sympathisanten, ..., die samen een werkgroep zouden vormen om een schoolvervoerplan op te richten voor onze scholen.

Wat is dat nu, een schoolvervoerplan?
De Vlaamse Stichting Verkeerskunde begeleidt scholen bij de opmaak van een schoolvervoerplan, een geheel van maatregelen dat ervoor zorgt dat de schoolomgeving veiliger wordt en dat meer leerlingen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school komen. Het schoolvervoerplan bestaat uit een onderzoek naar de verplaatsingswijzen, een knelpuntenonderzoek en een actieplan.
BRON: http://www.lne.be/doelgroepen/onderwijs/mos/onderwijsniveau/secundair/thema/verkeer-mobiliteit/educatief-aanbod-vsv

Een schoolvervoerplan kan je laten opmaken door een studiebureau, maar een school kan samen met leerkrachten, leerlingen, ouders, gemeente,… ook zelf een schoolvervoerplan opstellen. Zo wordt er samen naar oplossingen gezocht en raakt iedereen veel meer betrokken.
Scholen werken vaak al onbewust aan schoolvervoerplannen via tal van activiteiten: leerwandelingen, fietsvaardigheidsoefeningen, inschatten van afstanden, organisatie van fietspooling, verkeersdagen, informeren van ouders over hun parkeergedrag aan de school, enz.
BRON: http://nme.milieuinfo.be/front.cgi?action=detail&id_aanbod=958

In mei werken we in de klassen met Sam de verkeersslang, meer info op de website: http://www.verkeersslang.be/

Geen opmerkingen: