donderdag 29 januari 2009

Cyberpesten aan opmars bezig bij jeugd

do 29/01/09 08:37 - Cyberpesten of pesten via het internet is aan een steile opmars bezig. Dat blijkt uit een onderzoek van de VUB.

Uit een recent onderzoek van de VUB blijkt dat de helft van de jongeren uit het eerste en tweede middelbaar al het slachtoffer van cyberpesten zijn geweest. In 2005 was dat maar een derde.

Vlaams parlementslid Else De Wachter (SP.A) is bezorgd en vraagt een sensibiliseringscampagne. "Zeer concreet gaat het bijvoorbeeld over kinderen die over andere kinderen berichten verspreiden op het internet om te zeggen hoe lelijk ze die wel vinden of niet leuk vinden en dan ook aan andere kinderen reacties daarop vragen", legt De Wachter uit.

"Sommige kinderen zeggen dat ze het vreselijk vinden en niet weten hoe lang ze het op die manier nog zullen volhouden. Dat zijn toch zware signalen die we moeten opvangen", vindt De Wachter.

Vlaams minister van Welzijn Veerle Heeren (CD&V) belooft alvast om met haar collega-ministers van Jeugd en Onderwijs te overleggen om te kijken hoe ze het probleem concreet kunnen aanpakken.

BRON: http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/binnenland/090129_cyberpesten

Geen opmerkingen: