donderdag 12 maart 2009

Schoolinschrijvingen in Brussel via callcenter of site


do 12/03/09 07:22 - De inschrijvingen in het Nederlandstalige middelbaar onderwijs in Brussel zullen volgend jaar, zoals in Leuven, via een callcenter of website verlopen. Kamperen voor de schoolpoort behoort voortaan tot het verleden.

"De rangorde van de aanmelding wordt dan ook gerespecteerd bij inschrijving in de school zelf ", verduidelijkt Vic Anciaux van het Lokaal Overlegplatform Brussel (LOP).
(Belga)

Minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke benadrukt dat een callcenter of website wel geen mirakeloplossing is en dat extra schoolgebouwen nodig blijven.

"Het is alleszins veel beter dan dat mensen 's nachts moeten kamperen voor de schoolpoort of in lange wachtrijen moeten staan", zegt Vandenbroucke. "Als er natuurlijk meer gegadigden zijn dan dat er plaatsen zijn, dan heb je een probleem."

Mogelijk komt er eenzelfde regeling voor het basisonderwijs in Brussel. Vanaf september 2010 kunnen leerlingen pas in het eerste leerjaar starten als ze een jaar Nederlandstalig kleuteronderwijs gevolgd hebben.

Het decreet daarover is gisteren goedgekeurd. Minister Vandenbroucke wil op die manier vermijden dat kinderen aan de lagere school beginnen met een taalachterstand.


BRON: http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/brussel/090312Inschrijvingen_Brussel

Geen opmerkingen: