vrijdag 20 maart 2009

Weg met het aso, tso en bso


Geen Latijn in de eerste twee jaren van het secundair onderwijs, lesblokken van twee à drie uur en een afschaffing van de opdeling in algemeen, technisch en beroepsonderwijs. Dat zijn enkele opvallende punten uit een voorstel tot hervorming van het secundair onderwijs dat besteld is door onderwijsminister Vandenbroucke.

Een begin maken met een hervorming van het secundair onderwijs was voor sp.a-minister Vandenbroucke het laatste agendapunt voor de verkiezingen van juni. Het plan, dat meegenomen wordt in de volgende regeringsonderhandelingen, is nu zogoed als af.

De tekst wordt binnen afzienbare tijd voorgesteld aan Vandenbroucke en over de laatste punten en komma's wordt nog gediscussieerd, maar de grote lijnen van het plan, dat De Morgen kon inkijken, zouden vastliggen. De commissie, die voornamelijk bestaat uit experts uit het onderwijsveld en mensen van het departement, zou basis- en secundair onderwijs het liefst opgedeeld zien in drie blokken van vier jaar, maar erkent dat dit niet haalbaar is en houdt daarom vast aan de huidige structuur van drie graden in het secundair.

>>> LEES VERDER >>>

BRON: http://www.demorgen.be/dm/nl/1344/Onderwijs/article/detail/781825/2009/03/20/Weg-met-het-aso-tso-en-bso.dhtml

Geen opmerkingen: